Jeg er ikke videre begeistret for Åndenes makt på TV-Norge. Heller ikke homeopati og tungetale er helt greia for meg. Men. Her om dagen var jeg på vei til jobb på billigsykkelen min, som enda ikke har blitt stjålet, selv etter et år med hasardiøs gjensetting over hele byen.

Halvveis fremme denne gjennomsnittlige dårlige morgenen, med tannkrem på kinnet og sløv på allergitabletter skjer det. 

I et vindu til høyre ser jeg et ungt vakkert kvinneansikt stikke ut hodet mellom gardinene. Jaja, tenker jeg. Var jo fint dette, og lurer på om jeg skimter en pupp i det fjerne. Og det var det, fikk jeg raskt slått fast når det vakre vesenet resolutt drar gardinene fra og viser for omverdenen at hun har stått opp. I nettoen.

Jeg bråvåkner og strever med å holde sykkelen på veien. Dette var gode greier. For en start på dagen. Tankene begynner å spinne. Hvor ofte skjer slikt? Er det min dag i dag?

Etter en time på jobben har jeg bestemt meg. Jeg må spille VikingLotto i dag. Det er jo veldig dumt å ikke følge magefølelsen en dag så spesiell som denne.

LSK spiller kamp denne dagen også. Kvalifiseringsplass og halve A-laget ute med skade. Jeg tenker at om dette er min dag, må jeg bestemme meg for at det blir seier, ja helst 4-0.

Tiden på jobb flyr, og etter litt grilling er det klart for kamp på ”Fort Åråsen”. Jeg er jo ganske rolig, for vinden blåser min vei i dag. Og ja. LSK vinner sin fjerde kamp på fjorten forsøk. Ikke 4-0. Men 3-2.

Vel hjemme sjekkes VikingLotto kupongen. Jeg er jo ganske sikker på at jeg har vunnet. Spørsmålet er egentlig hvor mye. Jada. Det ble ikke toppgevinst, men 335 kroner er da litt.

Noen uker har gått, og jeg sykler oftere til jobben enn tidligere. Gløtter til høyre til en hver tid. Kan jo ikke gå glipp av tegn på at dagen i dag er min dag. Tror fortsatt ikke veldig på homeopati, men merker at om det igjen dukker opp en lekkerbisken i et vindu iført nettokostyme, ja så beholder LSK nok plassen i tippeligaen, og jeg skal spille VikingLotto for andre gang i livet.